Accesorii Fixare tevi

Showing 1 to 50 of 58 (2 Pages)

Asamblările prin şuruburi fac parte dintre cele mai răspândite asamblări demontabile. Ele au în compunere cel puţin două piese cu filet şi cea de-a treia cu/sau fără filet.

Asamblările filetate fac parte din grupa asamblărilor demontabile și sunt des utilizate în construcția de mașini, construcții metalice etc.

O ASAMBLARE FILETATĂ se realizează cu ajutorul a două piese: o piesă filetată exterior numită șurub și o piesă filetată interior numită piuliță. Piesa intermediară, numită șaibă, realizează o suprafață de sprijin mai mare între piesa asamblată și piulița, iar pentru evitarea autodeșurubării se folosesc șaibe de siguranță, splinturi etc.

ȘURUBUL este o tijă filetată prevazută într-o parte cu o porțiune îngroșata (de obicei prismatică), numită cap. Porțiunea filetată a șurubului se termină printr-o zonă de formă tronconică numită vârf, al cărui diametru terminal trebuie să fie mai mic decât diametrul piuliței, pentru a se putea face ușor înșurubarea.


PIULIȚA este piesa care se înșurubează împreună cu șurubul în vederea asamblării pieselor; forma exterioară a piuliței trebuie astfel realizată încât să permită strângerea cu ajutorul unei chei.

ȘAIBELE sunt piese metalice, care se montează între piuliță și piesa de strâns. Scopul șaibelor în asamblările cu șurub și piulița este de a realiza o suprafață mai mare de repartizare a presiunilor pe piesa strânsă.

TIJELE FILETATE se folosesc în instalații industriale în îmbinări împreuna cu două coliere, ajutând la suportul unui sistem de instalații. Sunt realizate din oțel si finisate cu un strat de zinc.

COLIERELE CU GARNITURI ajută la fixarea și stabilirea țevilor în zone intermediare, în special angrenajelor de țevi desfășurate pe distanțe lungi. Gartinura de cauciuc ajută fixarea stabilă și sigură a țevilor din diferite materiale pe o mai bună suprafață.


ASAMBLĂRI NEDEMONTABILE - care în urma desfacerii pieselor asamblate are loc deteriorarea a cel puțin uneia dintre ele:

. asamblări sudate;

. asamblări prin lipire;

. asamblări prin încheiere;

. asamblări nituite.

Avantajele ACCESORIILOR DE FIXARE CU FILET (inclusiv Tije filetate și Coliere cu garnituri):

- gabarit redus (datorită spirei care se înfăşoară pe un cilindru se poate obţine o suprafaţă mai mare de contact

– prin mărimea lungimii de înfăşurare

- posibilitatea adaptării formei capului şurubului şi piuliţei la forma pieselor de asamblat şi la condiţiile de acces.

0722.679.839